PP/EVOH/PP
Konservburkens ersättare
Coextruderat flerskiktsmaterial med eller utan arom- och gasbarriär för varmfyllning, pastörisering, sterilisering eller microvågsuppvärmning.
Används vanligvis till produkter där extra lång hållbarhetstid krävs.
Goda termoformnings- och övriga maskinegenskaper. Kan även levereras färdigformade.
Lämpligt för termoformning av bägare och tråg till;
barnmat, färdiglagade rätter, soppor, såser, desserter, patéer, m.m.
Envahot ®
Envahot ® |
PP |
Rullmaterial | √ |
Bägare & Tråg | √ |
Antistatisk | √ |
UV-barriär | √ |
Easy Peel | √ |
Högblank yta | √ |
Infärgad | √ |
2 färgad | √ |
Transparent | √ |
Opak | √ |
Tryckbar* | x* |
Gasbarriär | √ |
Vattenbarriär | √ |
Oljebeständig | √ |
Arombarriär | √ |
* Kan förses med värmeisolerande sleeve i papp med tryck.
Envahot bägare och tråg med högbarriär är ett hett alternativ till konservburken. Den öppnar nya möjligheter att marknadsföra färdigmat i värmersistent förpackning.
Förpackningen kan varmfyllas eller autoklaveras för att sedan kunna värmas i mikrovågasugn. Ett speciellt barriärskikt bevarar aromämnen och motverkar produktens nedbrytning genom en exakt anpassad barriär gentemot syre, koldioxid och nitrogen.
Beroende på vald värmebahandling och produkt uppnås en kraftigt förlängd hållbarhetstid under såväl kyla som i rumstemperatur.
Förslutes med högbarriärlock med eller utan lättöppning.
Materialet kan vara transparent, opakt eller infärgat. Tryck appliceras på etikett eller banderoll. Papperbanderoll med isolereffekt gör det möjligt att hålla i bägaren direkt efter uppvärmning i micron.
- Möjliggör exponering utanför kyl och frys
- Lämplig vid nylansering
- Nå nya målgrupper
Envahot tillverkas av EDV i Europa. Se även bägare och tråg i högbarriärmaterial.